Köpölyözés

(60’ kezelés)

 

Gyógyító hatását a köpöly alatt keletkezett vákuum által fejti ki. Aktiválhatjuk vele a test akupunktúrás pontjait, illetve a mechanikus ingerlésre a kezelt területen vérbőség keletkezik, aktivizálja a szervezet egyes meridiánjait, fokozódik a bioenergia áramlás, javul a bőr, izom és a területhez tartozó belső szervek vérkeringése, anyagcseréje, vérellátása. A hajszálerek kitágulnak, így friss vér és több oxigén áramlik be, mely egyenletesen átjárja a kötőszöveteket. Az elhasznált vért, nyirok- és anyagcsere végtermékeket a véráramba juttatja, a vesék irányába áramoltatja, megtisztulnak a szövetek a salakanyagoktól.

Csúsztatós köpölyözésnél gumiköpölyöket használunk elsősorban fogyasztásra, cellulit kezelésre a comb, fenék és has területén. Olajos bemasszírozás után speciális masszázstechnikával feltörjük a zsírsejteket, ezután a köpölyt a nyirokáramlás irányába mozgatjuk a bőrön. Így a mobilizált zsírsejtek a nyirokkeringésen keresztül távoznak. Az eredmény már első alkalommal centikben mérhető.

Az eredmény érdekében a kezelés alatt ajánlatos napi 3-4 liter folyadék, tiszta víz fogyasztása. Ideális kúrához heti egy-két alkalmat javaslunk.

Köpölyözés ellenjavallatai: epilepszia, trombózis esetén, terhesség idején, vérzékenység, szív- és cukorbetegség esetén, legyengült állapotban.