Testbeszéd oktatás

Tóth Nóra – testbeszéd oktatás

“Nonverbális” tehát nem szavakkal történő kommunikációnak tekintünk minden olyan önkifejező és önközlő módot, amit akaratlagosan, tudatosan vagy éppen akartunktól függetlenül, tudattalanul, azaz ösztönösen használunk.

A testbeszéd egy olyan nyelv, melyet mindenki “beszél”. Megkerülhetetlen a használata. Ennek megértése és helyes használata megalapozó jelentőségű lehet mind kapcsolatainkban, mind munkánkban. Érdemes ezért belefektetnünk csiszolgatásába.

“Kommunikációnk 70 %-át nem szavakkal, hanem gesztusokkal, testtartással vagy tekintetünkkel közöljük. Egy himbálózó láb, egy elkapott pillantás vagy egy lagymatag kézfogás időnként jóval többet elmond rólunk, mint szavaink.”
/Isabelle Duvernois/

A fenti idézet korábbi, manapság ezt a számot már inkább 80% körülire teszik, de akadnak helyzetek, ahol a közlendő információinkat teljes mértékben (100%-ban) testbeszédünk által közvetítjük. Éppen ezért kiemelt szerepet tölt be életünkben, akár törődünk vele, akár nem. Helyes használata elősegíti sikereinket, helytelen használata mindenképpen hátrányos helyzetben fog tartani, így érdemes foglalkozni vele.

Olyan neves testbeszéd kutatók és profilozó alapján, mint Allan és Barbara Pease, valamint Joe Navarro, rendszerezett és érthető képet kaphatunk a hétköznapi életben és a munkában is hasznosítható gyakorlati tudás tekintetében.

Általánosságban, valamint szakmaspecifikusan coachok és gyógytornászok számára is elérhetőek oktatások.

A cél nem a “hazugságvizsgálat” és a manipuláció, hiszen ezek a bizalmi kapcsolatok alapjait törik derékba. A valós cél minden esetben a helyes önkifejezés, minél mélyebb megértés és megfelelő hozzáállás elsajátítása előadások, worksop-ok és tréningek formájában.

 

ELÉRHETŐSÉGEK:

Tóth Nóra
Telefon:+36 70 770 67 48
e-mail: norahcoaching@gmail.com
web: www.norahcoaching.hu

Bejelentkezés: e-mail- en keresztül, egész nap telefonon, minden hétköznap 08:00 és 18:00 között
KÖVESS INSTAGRAMMON: www.instagram.com/norahcoaching
KÖVESS FACEBOOKON: www.facebook.com/norahcoachingofficial