Shiatsu – Shin Tai

(90’ masszázs)

 

A Shiatsu egy japán masszázs technika, pontosabban testmunka, testterápia. A több ezer éves kínai gyógyászaton alapul és leginkább a test energia rendszerével, a meridiánokkal dolgozik, de hatékonyan old fizikai szinten is. Eredményesen működik, akár izom feszültség, akár szervi probléma, akár mentális blokk okoz elakadást a rendszerben. Jelentése: ujjal nyomás. Az érintés művészetének is hívják. Mivel a kezelések segítik az energia akadálytalan áramlását a testben, ezáltal beindulnak az öngyógyító folyamatok. Célravezető kiegészítője lehet orvosi kezeléseknek.

A Shin Tai speciális technikái segítségével hatékonyan shiatsuoldja a stressz lenyomatait a testből, lehetővé téve a szabadság, kreativitás megélését, a fájdalom nélküli életet.

A stressz minták feloldása által energetikailag megerősödik a rendszer, és az itt tárolt, már elavult információk zavart keltő hatásától mentesen működhet a továbbiakban. Ezáltal helyreállhat az eredeti kommunikáció a szervek, szervrendszerek között, és a test fizikai, mentális, érzelmi és spirituális szintjei is egymással jól kommunikáló, egészségesen együttműködő, harmonikus rendszerré alakulhatna. Ha a test különböző szintjei jól kommunikálnak egymással, energiaáramlásunk akadálytalanná válik, akkor életünk egyszerűvé és könnyeddé válik.

A fizikai test működése megerősödik, az érzelmi válaszok helyénvalóak lesznek és a jelen valóságához kapcsolódnak, az elme mentessé válik a régi szűrőktől. Ennek megfelelően a növekedés, gyógyulás és a változás képessége felerősödik bennünk. Megtaláljuk megoldásainkat, megvalósíthatjuk céljainkat, nyugalomra, belső békére lelünk.

Shiatsu-Shin Tai masszázs ruhában történik, csendes, nyugodt környezetben. A kezelő és a befogadó belső figyelme egyaránt fontos, mert ahová fókuszálunk, oda vezetjük az energiát. A páciens sokban segítheti a kezelés eredményességét, ha rá tud hangolódni a belső érzeteire és ezekbe „bele tud menni”, legyenek azok akár fizikai, érzelmi vagy hangulati jellegűek.
Egyaránt fontosak, mivel ezek az érzetek is információul szolgálnak a páciens állapotát illetően.

A shiatsu-shin tai terápia nem csak a gyógyulást segíti, hanem egy önismereti út is egyben. Ellenjavallata nincs, daganatos betegségek esetében is alkalmazható.