Életvezetési tanácsadás

 

„Ha nézeteltérésed akad a szeretteiddel, csakis a jelenen vitatkozzatok. A múltat sosem jó belekeverni.” (Dalai Láma)

Udvardi Orsolya, Life & Business coach vagyok, ontológiai coachinggal foglalkozom. Az ontológiai coaching a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem a problémákat szeretném elemezni vagy megváltoztatni, hanem a gondolkodásmódot, ahogyan azokhoz közelítünk. Ha akarjuk, ha nem, találkozhatunk olyan élethelyzetekkel, melyekre nem találunk kielégítő megoldást; ezekből a megoldatlan élethelyzetekből keletkeznek a „problémák”. Ez azt is jelenti, hogy egy probléma addig igazán probléma, amíg a megoldás nincs a kezünkben.

A coaching keretein belül abban tudom segíteni Önt, hogy megtalálja a megoldást és olyan szemléletmódot sajátítson el, mely segítségével a jövőbeni nehézségeket már sokkal gyorsabban és könnyebben lesz képes kezelni. A coaching olyan, mintha egy a folyó sodrásában hánykolódó csónakot megtanítanék irányítani úgy, hogy a folyamat végére az Ön kezében lesznek az evezőlapátok és megtanul tökéletesen evezni. Lehet, hogy néha könnyebb, néha viszont nehezebb lesz evezni, de hogy hol fog kikötni, azt Ön irányítja majd minden esetben, nem pedig a folyó szeszélye.

A coaching nem múltat bolygató pszichoterápia, nem gyógyít pszichés betegségeket és nem az okokat keresi.  A coach nem ad konkrét tanácsot, sokkal inkább meghallgat, tükröt tart, szempontokat ad, támogat, kizökkent, felkészít. Segít kiaknázni az Önben rejlő lehetőségeket és képességeket egy ICF (International Coach Federation/Nemzetközi Coach Szövetség) standardokon alapuló, személyre szabott fejlesztő beszélgetéssorozattal, melynek célja, hogy ösztönözze és támogassa személyes és szakmai fejlődését.

A coaching azoknak szól, akik:

– „elakadtak” életük valamely területén és nem látják a kiutat

azt érzik, hogy bármit tesznek, mindig ugyanabba a hibába esnek

nem tudnak nemet mondani, de sokszor érzik, hogy kellene

számára fontos a rugalmas megbirkózási és ellenálló képesség

kapcsolataikban harmonikusabbak és felszabadultabbak szeretnének lenni

úgy érzik, munkahelyi konfliktusaikat nem tudják egyedül megoldani

bizonyos szituációkat görcsösen kerülnek (pl.: csoport előtt megszólalni, felettessel kommunikálni… stb.)

nehezen teremtenek kapcsolatot

érdekelnek a bennük rejlő lehetőségek

hiszik, hogy lelkük „edzése”, érzelmi fejlődése legalább annyira fontos, mint fizikai edzettségük

boldogabb életet szeretnének élni

 

Bejelentkezés a Harmónia Stúdióban életvezetési tanácsadásra:

Udvardi Orsolya
Life & Business Coach
06-30/335-4978

udvardi.orsolya@gmail.com
www.tamconsulting.hu