Gépi vagy vákuumos nyirokmasszázs, „nyirokcsizma”, hullámmasszázs

 

Nyirokrendszerünk – egészségünk őre – nélkül testünk duplájára duzzadna, és pangó folyadék árasztaná el egészséges sejtjeinket. Sok panaszt, mint a fáradtság, rossz közérzet és betegséget a nem megfelelően működő nyirok – és immunrendszer működésének köszönhetünk. A szervezet megbetegszik, visszér, ödéma, narancsbőr alakul ki.
A gépi nyirokmasszázst használják a szépségipar, fizioterápia,Nyirok onkológia, értan területén, az ér- és nyiroködémák csökkentésében és az anyagcseréből származó bomlástermékek elszállításában van szerepe. Ösztönzi a szövetközi folyadékok újra felszívódását és a váladék nyirokcsomók irányába történő kivezetését, ezáltal javul a vér – és nyirokkeringés, a lerakódott salak és méreganyagok eltávozódnak a szervezetből.
Naponta 2-3 liter nyirokfolyadék szűri nyirokrendszerünket. Ezt a folyadékot a vérplazma termeli, és ez biztosítja a sejtek számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat. A nyirokedények összegyűjtik az elhalt sejteket, vizet, zsírt, baktériumokat, vírusokat. A nyirokmasszázs egyik legfontosabb célja, hogy a nyirokcsomókon könnyen átjusson a nyirokfolyadék. A nyirokcsomók elsődleges funkciója, hogy szűrjék és tisztítsák a nyirokrendszert, illetve előállítják a limfocitákat, melyek elpusztítják a káros anyagokat, és az így megtisztított folyadék jut vissza a szervezet vérkeringési rendszerébe. A nyirokmasszázs segítségével ösztönözni tudjuk a nyirokedények kinyílását, a nyirokfolyadék áramlási sebességét. Így fokozódik a méreganyagok felszabadulása és kiürülése, mobilizálódnak a zsírdepók, mérséklődik a cellulit, feszesedik a kötőszövet.
Vákuumos nyirokmasszázs segítségével tehát elősegítjük a nyirokáramlást, serkentjük az immunrendszer működését, semlegesítjük a duzzadt csomópontokat és eltávolítjuk a káros anyagokat a szövetekből. Kisebb méretű ödéma eredményesen kezelhető gépi nyirokmasszázzsal, alul működő immunrendszer, stresszes életvitelt folytatók esetében is kiváló. Sportsérülések sebhelyek, hegek gyógyításában is jelentős sikerrel alkalmazzák. A kezelés javítja az általános közérzetet, aktiválja az immunrendszert, feszültségoldó, gyulladáscsökkentő hatású. Egészségmegőrző, gyógyító hatás elérése érdekében fontos a nyirokrendszer rendszeres tisztítása.
A nyirokmasszázs készülék a szervezet saját belső folyamatait aktiválja méregtelenítés és fogyás elősegítésére, így használata mellékhatásmentes. A hagyományos masszázs hatékonyságának többszörösével hat. Eredményes idegrendszeri, vérkeringési, emésztési és kiválasztási problémák kezelésére is (szédülés, fejfájás, székrekedés, derék és végtagfájdalom, stb). Nagyon kellemes érzés, már az első alkalom után a lábak könnyedségét tapasztalhatjuk. Hatására méregtelenedik a szervezet, a kemény zsírszövetek fellazulnak, csökkennek az ödémák és a combok térfogata, a bőr feszesebb lesz, javul a közérzet.
Hullámmasszázs, vagy gépi nyirokmasszázs során egy kompresszor levegőt pumpál a csizmákba ezáltal ritmikus nyomáshullámok keletkeznek, melyek váltakozó időközönként és erősséggel a talptól a bokán, lábszáron, combon keresztül eljutnak a csípőig, így fokozódik a nyirokáramlás, mely kivezeti a szervezetből a méreg- és salakanyagokat, lebontott zsírokat. Egy kezelés, mely során szépülhet és pihenhet is egyet, 30 percig tart, heti 2-3 alkalom javasolt. A nyirokcsizma sikerének feltétele napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása. A nyirokrendszer megbetegedései is elégtelen mennyiségű folyadékbevitelre vezethetők vissza, ha nincs elég folyadék a szervezetben, nem tud elég nyirok termelődni, a nyirokrendszer lelassul, a mérgek nem tudnak kiürülni… és így jutunk el komoly betegségekig.

Használata javasolt:
-Szervezet méregtelenítésére
-Akut és krónikus ödéma kezelésére
-Véredény és nyirok ödémák kezelésére
-Nyirokpangás kezelésére
-Visszér kialakulásának megelőzésére és kezelésére
-Kötőszövet feszességének javítására
-Cellulit kezelésére
-Bőr rugalmasságának, tónusának növelésére
-Vér és nyirokkeringés élénkítésére
-„Nehéz láb” érzés csökkentésére

Használata nem javasolt:
-heveny, akut gyulladásos folyamatoknál
-fertőzés, lázas állapot esetén
-magas vérnyomás esetén
-terhesség, szoptatás alatt
-menstruáció első napjaiban
-friss műtétek után
-egyes bőrbetegségek esetén (herpesz, övsömör)
-pajzsmirigy működési zavaroknál
-daganatos megbetegedéseknél
-véralvadási zavarban szenvedők esetén
-pacemaker használata esetén
-nagyfokú asztma esetén
-nagyfokú szívelégtelenség és ehhez társuló ödémák esetén
-trombózisra hajlamos személyeknél.